Drugo predavanje – dr Dimitrije Stefanović

Drugo predavanje u okviru Škole UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj je održano 18. marta u svečanoj sali Fakulteta za inženjerski menadžment, Bulevar Vojvode Mišića 43.

 

Predavanje je održao akademik Dimitrije Stefanović, Generalni Sekretar SANU u drugom mandatu, kog je najavio predsednik Univerzitetskog UNESKO Kluba Kosta Živanović. Akademik Dimitrije Stefanović je magistrirao i doktorirao na Oksford univerzitetu, učestvovao u mnogim međunarodnim projektima, izborio se za međunarodno priznavanje srpske autohtone muzike. Pored redovnih aktivnosti i zaduženja u SANU, nesebično pomaže svima koji od njega zatraže pomoć, naročito mladima.

 

 

Više o biografiji akademika Dimitrija Stefanovića možete videti na linku koji se nalazi ovde.

Fotografije sa događaja mozete pronaći u galeriji.

 

Škola “UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj” je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

 
Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanja i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.
 

Predavanja su zamišljena kao blok nastave. Sledeće predavanje je u subotu 21. marta u Beograđanci, VI sprat, Masarikova 5, s početkom u 11 časova. Tema predavanja je Globalizacija.