Globalizacija

U subotu 21. marta u Beograđanci na 6. spratu, Masarikova 5, s početkom u 11 časova održano je predavanje u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba, Škole UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj. Tema predavanja je Globalizacija.

Globalizacija
 

Predavači:

 

Anand Pilaji – Studirao na Oksfordu u Velikoj Britaniji i specijalizovao se za razvojne projekte i socijalno preduzetništvo. Alumnista je liderskog programa Ashoka. Upoznat je sa izazovim globalizacije jer je do sada živeo i radio u Argentini, Mongoliji, Maleziji, Velikoj Britaniji, SAD-u i Srbiji.

 

Aleksandar Protić – Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije, direktor memorijalnog projekta Tesla na Univerzitetu Sorbona i naučni direktor festivala nauke Tesla global forum. Posle magistrature na Sorboni, usavršavao se u nekoliko zemalja sveta u oblasti pregovora, diplomatije i komunikacije.

 

Fotografije sa dogadjaja možete pogledati u našoj galeriji.

 

Škola UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

 

Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanja i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.