Kultura i razvoj

12290691_10208395337631947_1237822214_o

U sredu 25.novembra na Pravnom fakultetu, u ulici Bulevara Kralja Aleksandra 67 s početkom u 17 časova  30 minuta održaće se predavanje u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba, Škole UNESKO mreža za Ekonomski i Socijalni razvoj, tema predavanja je Kultura i razvoj. Na predavanju će biti reči o ulozi kulture i razvoja. Posebno će se staviti akcenat na akcioni plan UN-a uveden 2010. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o kulturi i razvoju, koja naglašava značajan doprinos kulture za održivi razvoj i za postizanje nacionalnih i međunarodnih razvojnih ciljeva, uključujući Milenijumskih razvojnih ciljeva.

Predavači su:

Anand Pilaji -Alumnista liderskog programa Ashoka, trenutno na Univerzitetu Oksford. Specijalizovao se za socijalno preduzetništvo i razvojne projekte, poznat je kao svetski vrhunski specijalista. Upoznat je sa izazovim globalizacije jer je do sada živeo i radio u Argentini, Mongoliji, Maleziji, Velikoj Britaniji, SAD-u i Srbiji.

Aleksandar Protić – Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije. Godinama je višestruko vezan za UNESCO prosvetnim i kulturnim projektima. Držao je predavanja, panele i radionice u obrazovnim, naučnim i kulturnim institucijama, uključujuci i Harvard, Sorbonu, Kembridž i Oksfordu

Škola UNESKO mreža za Ekonomski i Socijalni razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard,Kembridž, Oksford, Sorbona,  i drugi.). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom  tržištu rada.

Ulaz na predavanje je slobodan.