Mogućnosti za mlade u 21.veku

12175953_10208209478985597_668145145_o

 

Petog novembra na Fakultetu Političkih nauka, ulica Jove Ilića 165 s početkom u 17 i 30h, u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba “Škole UNESKO mreža za ekonomski i socijalni razvoj” predavanje će održati Milena Milićević.

Tema predavanja je “Mogućnosti za mlade u 21.veku”, gde će Milena Milićević govoriti o međunarodnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju mladim ljudima za razvoj karijere bilo da su u pitanju studije u inostranstvu, stručne prakse, seminari i konferencije. Takođe, otvoriće debatu o tome šta predstavlja uspeh u 21. veku i koliko on zavisi od okruženja, lokacije i/ili naših sposobnosti. U završnom delu predavanja Milena će podeliti neke od najboljih metoda za postizanje ciljeva, veće efikasnosti, kvalitetnijeg učenja i poboljšanja međuljudskih odnosa.

Milena Milićević je predavač na Fakultetu za inženjerski menadžment i autor kandidature Beograda za domaćina Samita Jedan svet mladih. Milena Milićević je završila master studije Engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, a zatim i master studije menadžmenta na Univerzitetu u Kembridžu. Milena proučava komunikaciju između različitih kultura, kreativne industrije i preduzetništvo mladih. Ima mentorski pristup u radu sa studentima Fakulteta za inženjerski menadžment i vodila je tim i kandidaturu Beograda za najeminentniji samit za mlade lidere iz 190 zemalja sveta: Jedan svet mladih.

Škola UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard,Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu. Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom  tržištu rada.

Ulaz na predavanje je slobodan.

PR služba Univerzitetskog UNESCO kluba