Otvaranje – Privredna komora Srbije

U Privrednoj komori Srbije 26. februara 2015. godine, zvanično je otvoren edukativni program Univerzitetskog UNESKO Kluba, „Škola UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj“.

 
Prvo predavanje je održao Ser Pol Džadž (Sir Paul Judge), predsednik Britansko-Srpske Privredne Komore, starešina grada Londona i osnivač Poslovnog fakulteta Univerziteta Kembridž. Univerzitetski UNESKO Klub su osnovali studenti iz Beograda, to je prvi studentski ogranak UNESKO mreža u Jugoistočnoj Evropi. Goste je najpre pozdravio domaćin, Mirjana Kovačević, direktorka Centra za edukaciju.

 

 

Program škole najavio je predsednik Univerzitetskog UNESCO kluba Kosta Živanović, a Ser Pol Džadža je najavio prikladnim obraćanjem Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije Aleksandar Protić.

 Fotografije sa događaja možete pronaći ovde.

 

Škola UNESKO Mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

 

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanja i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

 
Ulaz na predavanja je slobodan.

PR služba Univerzitetskog UNESCO kluba