Škola UNESKO mreža za ekonomski i socijalni razvoj – Humanitarno liderstvo u procesu globalizacije

 

12351497_10208487291170728_58534902_o

 

 

Humanitarno liderstvo u procesu globalizacije

 

Ovonedeljna tema će ponuditi praktične uvide i lekcije iz sveta humanitarnih poslova.  Bavićemo se upravljanjem, team building-om, liderstvom, ali ćemo pažnju posvetiti i tome kako mladi ljudi mogu da doprinesu promenama realizacijom svojih projekata. Takođe ćemo govoriti o temama od javnog značaja, kao što su hrana i sigurnost vode, ekonomska nejednakost, degradacija životne sredine i njihova budućnost u globalizovanom svetu.

Predavanje će biti interaktivne prirode i otvoreno je za zainteresovane studente iz različitih disciplina, kao što su pravo, političke nauke, ekonomija i poslovno upravljanje, upravljanje prirodnim resursima, psihologija, novinarstvo i sl. i pogodno je za ambiciozne preduzetnike, koji donose odluku o promeni karijere, perspektiva u javnim i socijalnim poslovima. Predavanje je na engleskom jeziku.

 

Gost predavač

 

Darko Petrović rođen je 1985. godine u Beogradu, Srbija. Završio je srednju školu u Hamburgu, Nemačka i diplomirao na Univerzitetu u Mastrihtu, Holandija, u BA Evropskestudije (2008) i MSc Javna politika i ljudski razvoj (2009). Darko je osnivač Studentske asocijacije Ujedinjenih nacija i Evropskog modela Ujedinjenih nacija na Univerzitetu u Mastrihtu. Tokom svog studentskog života bio je angažovan u raznim inicijativama volontiranja, posebno onih vezanih za učešće mladih u donošenju odluka.

Od diplomiranja Darko je radio za Kancelariju za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Svetskom programu za hranu (WFP) u Gambiji, Mjanmaru i Rimu, pre svega u oblasti bezbednosti hrane i analize ugroženosti stanovništva, koordinaciji humanitarne pomoći, monitoringu i evaluaciji. Strastveno se bavi humanitarnim i socijalnim pitanjima, team building-om i stvaranjem pozitivne promene.