Profesionalac u pokretu: povezivanje kroz profesiju, discipline i kulturu

U četvrtak 9. aprila u Beograđanci na 6. spratu, Masarikova 5, s početkom u 18 časova održano je četvrto predavanje u okviru projekta Univerzitetskog UNESKO Kluba - "Škola UNESKO Mreža za ekonomski i socijalni razvoj". Tema je bila "Profesionalac u pokretu: povezivanje kroz profesiju, discipline i kulturu".


predavanje4.1Predavač: Dr Nataša Čiča


Dr Nataša Čiča je direktorka Kapacity.org, koji radi na globalnom nivou da pomogne liderima, timovima i organizacijama da uvedu efektivne i održive promene. U 2013. godini, Nataša je prepoznata od strane “Australian Financial Review”-a i “Westpac banking” grupe kao jedna od 100 najuticajnijih žena u Australiji u kategoriji inovacija.

Do 2014. godine je bila direktor “Inglis Clark” centra, koji je osnovala 2011. godine da bi obezbedila misaono liderstvo i povećala angažovanja studenata, na Univerzitetu u Tasmaniji.

U 2012. godini, Nataša je bila primalac Sidney Myer Creative Fellowship nagrade za izvanredan talenat i izuzetnu hrabrost, dodeljenu od strane Sydney Myer fonda iz Melburna. Nataša je vanredni profesor na pravnom fakultetu Australijskog Nacionalnog Univerziteta. Iskusni je voditelj i medijski komentator i sprovodi analize za razne publikacije i elektronske medije. Takođe, radila je kao advokat i parlamentarni savetnik i radila je u javnim istraživačkim centrima u Evropi i Australiji.

Fotografije sa događaja možete pogledati ovde.

Škola UNESKO Mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika.

Cilj ovog programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.