Uloga mladih u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji

15. maja u 17:30h u Novoj Iskri, ulica Gavrila Principa 43, u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba “Škole UNESKO mreža za ekonomski i socijalni razvoj” predavanje je održao Matija Matoković, koji radi u Evropskoj Komisiji u sektoru koji je zadužen za unutrašnje tržište, industriju, mala i srednja preduzeća, u timu koji se bavi oblikovanjem i vođenjem politika u okviru elektronske javne nabavke unutar Evropske unije.


Matija Matokovic profileTema predavanja bila je "Uloga mladih u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji", a mladima se pokušala približiti važnost i pozitivni učinci Evropske unije kroz prezentaciju razvoja i istorije Evropske unije, opis njenog rada kao i promena kroz koje prolaze zemlje kandidati tokom procesa pregovora za članstvo u EU.

Matija Matoković je u Zagrebu završio informacione tehnologije i programsko inženjerstvo, a magistrirao je na Kembridž univerzitetu, na poslovnom fakultetu politiku tehnologija. Uz akademsko obrazovanje, Matija je radio u nevladinim udruženjima koja se bave promovisanjem evropskih integracija, a posle je učestvovao u procesu pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji.

Škola UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Ulaz na predavanje bio je slobodan.

European-Commission-Logo-square