Odnos moći - dijalog između civilnog društva i države u Evropi danas

28.maja s početkom u 19 časova, na Pravnom fakultetu, amfiteatar VIII u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba Škole UNESKO mreža za ekonomski i socijalni razvoj predavanje će održati Branka Anđelković, tema predavanje je „Odnos moći-dijalog između civilnog društva i države u Evropi danas.“

Kao međunarodni ekspert, Branka Anđelković je fokusirana na teme povezane sa razvojem društva, socijalnom politikom i političkom ekonomijom. U proteklih 15 godina, Branka je savetovala vlade država u Jugoistočnoj Evropi i Centralnoj Aziji, u oblasti socijalne zaštite.

brankaTokom svoje karijere, Branka Anđelković je stekla izuzetno znanje o organizacijama civilnog društva, njihovih izazova i poteškoća koji su relevantni za njihov razvoj u Jugoistočnoj Evropi. Od 2012. bila je angažovana kao vođa tima i viši stručnjak za civilno društvo i javnu upravu na projektu Evropske Unije, koji podržava Vladu Kancelarije Srbije za saradnju sa civilnim društvom.

U periodu od 2009. do 2010. godine je bila član međunarodnog tima stručnjaka koji rade na evropskom izveštaju ljudskog razvoja za UNDP.

Od 2002. do 2008. je bila vođa tima iz klastera za smanjenje siromaštva i ekonomski razvoj UNDP Srbija . Pre toga je radila kao savetnik za medije i civilnog društva za Evropske agencije za rekonstrukciju , i kao programski savetnik za britanske humanitarne organizacije Oxfam. Branka je započela svoju karijeru u 1991. kao novinar, prvo u društvenom, a potom u političkom sektoru nedeljnika NIN.

Branka Anđelković je magistrirala javnu administraciju na Univerzitetu Harvard. Takođe je magistrirala međunarodne odnose i evropske studije na Centralno-Evropskom univerzitetu. Provela je dve godine na Univerzitetu Oksford radi istraživanja političkih odnosa u Bliskom istoku nakon Hladnog rata. Bila je predsednik Harvard kluba Srbije od 2013. godine do februara 2015.

Škola UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Želimo da se zahvalimo studentu Pravnog fakulteta Marku Antiću u pruženoj pomoći pri organizaciji predavanja.

Ulaz na predavanje je slobodan.

PR služba Univerzitetskog UNESCO kluba