Tribina povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine

13334712_10209937375981942_1476134097_o

Tribina povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine

 

Povodom  međunarodnog dana zaštite životne sredine Univerzitetski UNESKO Klub organizuje tribinu, u petak 10.juna s početkom  u 18 časova, Startit Centar, ulica Savska 5.

 

Cilj tribine je podići svest o ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija, posebno na Cilj 15. Održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti i preokrenuti degradaciju zemljišta i sprečiti uništavanje biodiverziteta. Dokument o ciljevima održivog razvoja je stupio na snagu 25. septembra 2015.godine i njegov potpisnik je  i Republika Srbija.

 

Na tribini će se diskutovati o dosadašnjim rezultatima o prevenciji životne sredine, gde je Srbija trenutno u odnosu  na region i Evropu i kako javni, privatni i civilni sektori vide i rešavaju probleme u ovoj oblasti.

 

Učesnici:

 

  • Vesna Mitrović – Načelnik sektora za zaštitu prirode (zaštita prirodnih resursa), Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • Dušan Ognjanović – Načelnik sektora za zaštitu prirode (biodiverzitet), Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • Goran Trivan – Sekretar, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava, Grad Beograd
  • Gordana Jančić – Izvršni direktor Sektora za šumarstvo i zaštitu životne sredine, JP Srbijašume
  • Igor Kostić – Savetnik, Regionalni Centar za zaštitu životne sredine
  • Marko Savić – Predstavnik Globalnog dogovora u Srbiji

 

Moderator: Kosta Živanović, Univerzitetski UNESKO Klub

Ulaz na tribinu je slobodan.